Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Vladimir Putin a vorbit despre Republica Moldova. Ce urmează să se întâmple

Vladimir Putin a vorbit despre Republica Moldova. Ce urmează să se întâmple

Vladimir Putin a vorbit despre Republica Moldova. Ce urmează să se întâmple
17 Sep 2016   •   23:11

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că a discutat cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, exprimându-şi speranţa că vor fi făcuţi paşi pozitivi în planul cooperării bilaterale, informează agenţia de presă TASS. 

"Republica Moldova trebuia să fie următorul preşedinte în exerciţiu al Comunităţii Statelor Independente (CSI). Însă, dat fiind acele probleme despre care ştim cu toţii şi pe care dorim ca Republica Moldova să le depăşească, am avut ieri (vineri) şi azi (sâmbătă) o discuţie foarte bună cu premierul Republicii Moldova. Sper că vom stabili un dialog de lucru pozitiv, vom vedea ce va ieşi din asta", a spus Putin, la finalul vizitei sale în Kârgâstan, unde vineri s-au încheiat lucrările Consiliului şefilor de stat de şi de guvern ai ţărilor membre în CSI. 

Putin a subliniat că ar dori să se ajungă la un consens în relaţiile cu Republica Moldova. "Însă, în format bilateral nu mai putem face acest lucru, pentru că Republica Moldova a semnat acordul cu UE. De aceea, avem desigur nevoie de participarea Comisiei Europene, dar să sperăm că vom ajunge la unele decizii pozitive", a declarat liderul rus. 

Relaţiile dintre Federaţia Rusă şi Republica Moldova s-au răcit considerabil după ce guvernul de la Chişinău a semnat în 2014 Acordul de asociere cu UE.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close