Antena 3 CNN Externe Restaurantul spaniol El Bulli, cel mai bun din lume

Restaurantul spaniol El Bulli, cel mai bun din lume

Restaurantul spaniol El Bulli, cel mai bun din lume
22 Apr 2008   •   12:15

Pentru al treilea an consecutiv, restaurantul spaniol El Bulli a fost desemnat cel mai bun din lume, de către revista Restauran Magazine. Restaurantul "The Fat Duck", al maestrului bucătar britanic Heston Bluementhal, situat în Bray, Berkshire, la vest de Londra, a cucerit locul al doilea, fiind urmat în top de restaurantul parizian al maestrului bucătar francez Pierre Gagnaire.

El Bulli a fost numit cel mai bun restaurant şi în anul 2002, de aceeaşi revistă. Localul şi-a construit reputaţia pe baza unor invenţii culinare foarte apreciate, folosind tehnici considerate inovatoare care surprind, provoacă şi ating simţurile cu gustul lor divin.

Servirea ireproşabilă este şi ea unul dintre punctele forte ale restaurantului, amănunt care a fost luat de asemenea în considerare la stabilirea poziţiei sale de top. Bucătarul şef şi proprietarul restaurantului, Ferran Adrià a declarat că mâncărurile oferite în localul său "solicită o reflectare psihologică".

Cu alte cuvinte, clienţii restaurantului El Bulli nu vin pentru mâncare ci pentru experienţa pe care o oferă aceasta. Locaţia aleasă pentru restaurant este de asemenea una specială, acesta fiind situat într-un mic golf din Costa Brava, o regiune de coastă în nord-estul Cataloniei, Spania.

EXPERIENŢA El Bulli

Restaurantul are o istorie foarte interesantă totul pornind de la un mic teren de golf înfiinţat în anul 1961, care a fost apoi transformat într-un beach bar (în 1963). Anul 1964 marchează apariţia primului restaurant numit El Bulli. Între anii 1970 şi 1975 restaurantul a înregistrat progrese, fiind din ce în ce mai apreciat, pentru ca, în 1976, să-i fie decernată Steaua Michelin, o distincţie destinată restaurantelor de mare clasă.

În prezent, în bucătăria lui El Bulli lucrează 42 de bucătari, sub îndrumarea atentă a lui Ferran Adrià, bucătarul şef, care este şi proprietarul restaurantului.

În total, şapte restaurante spaniole, opt nord-americane şi zece franceze au reapărut în topul celor mai bune 50 de unităţi de alimentaţie publică din lume.

Antena3.ro

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close