Antena 3 CNN Externe Revoltă într-o localitate din Grecia, din cauza unui proiect de amenajare a unei gropi de gunoi

Revoltă într-o localitate din Grecia, din cauza unui proiect de amenajare a unei gropi de gunoi

Revoltă într-o localitate din Grecia, din cauza unui proiect de amenajare a unei gropi de gunoi
Sursa foto: Foto: zamaanonline.com
07 Ian 2011   •   14:52

Grecii au dat iar în clocot. De data asta, într-o localitate aflată la sud-est de Atena. Zeci de oameni au atacat două secţii de poliţie şi le-au devastat, înfuriaţi de proiectul amenajării unei gropi de gunoi. Cu greu i-au potolit forţele de ordine.

Protejaţi de întuneric, 100 de localnici din Keratea au luat cu asalt secţiile de poliţie. Le-au bombardat cu pietre şi sticle incendiare şi au distrus toate maşinile parcate în apropiere. Poliţiştii au avut nevoie de întăriri pentru a face faţă asediului.

Revolta a fost provocată de planul amenajării unei gropi de gunoi la marginea localităţii. Aceasta ar urma să fie folosită în locul celor trei gropi de gunoi ilegale, aflate în zonă.

Intenţia autorităţilor de a face ordine nu i-a mulţumit însă pe localnici. După noaptea de foc, în dimineaţa de Bobotează, ei au încercat să ajungă la locul unde este amenajată noua groapă de gunoi. I-au însoţit chiar şi preoţii, însă mulţimea a fost oprită de poliţişti.

Potrivit guvernului elen, în Grecia sunt peste 100 de gropi de gunoi ilegale. Uniunea Europeană a cerut închiderea lor până la finalul lui 2010.

 

×
Subiecte în articol: Grecia revolta proiect groapa gunoi
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close