Antena 3 CNN Externe Rivalii Clinton şi Obama, amicali în timpul ultimei dezbateri (VIDEO)

Rivalii Clinton şi Obama, amicali în timpul ultimei dezbateri (VIDEO)

Rivalii Clinton şi Obama, amicali în timpul ultimei dezbateri <font color=red>(VIDEO)</font>
01 Feb 2008   •   17:24

Cei doi candidaţi democraţi rămaşi în cursa pentru candidatura la Casa Albă, Hillary Clinton şi Barack Obama au suştinut o ultimă dezbatere, înainte de alegerile primare de săptămâna viitoare. De această dată, discuţia dintre cei doi rivali a fost amicală. E drept nu în totalitate. Pe ici pe colo, şi-au aruncat şi câte o săgeată. Duelul democraţilor a avut loc la teatrul Kodak din Los Angeles, în aceeaşi sală în care peste o lună se decernează premiile Oscar.

Dezbaterea dintre cei doi candidaţi democraţi rămaşi în cursa pentru candidatura la Casa Albă, Hillary Clinton şi Barack Obama a decurs fără atacuri personale, ba mai mult discuţia a fost presărată de replici prietenoase.

?Eram prieten cu Hillary Clinton dinainte de a începe această campanie. Voi fi prieten cu Hillary Clinton şi după ce această campanie se va termina. Ea a candidat, noi candidam la o cursă competitivă, deoarece amândoi iubim această ţară?, a declarat Barak Obama.

Fosta Prima Doamnă a Statelor Unite a încercat să câştige şi sprijinul simpatizanţilor soţului său, fostul preşedinte Bill Clinton. ?A fost nevoie de un Clinton care să facă ordine după primul Bush. Şi cred că mai e nevoie de un alt Clinton care să facă ordine după al doilea Bush?, a subliniat Hillary Clinton.

Dezbaterea democraţilor s-a bazat pe teme concrete: asigurările de sănătate, războiul din Irak, problema imigraţiei. Cei doi candidaţi au avut nu de puţine ori păreri similare. Spre exemplu, atât Clinton cât şi Obama au precizat că doresc retragerea trupelor din Irak.

Există însă şi diferenţe de viziune. În privinţa sistemului de sănătate, senatorul Obama preferă un plan care să facă asigurările de sănătate accesibile, dar care să nu-i oblige pe americani să încheie o astfel de poliţă. Hilary Clinton doreşte asigurări obligatorii -  

La începutul săptămânii viitoare, candidaţii au de trecut un test electoral important. Alegerile primare organizate în peste 20 de state americane.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close