Antena 3 CNN Externe Roma. Agresorul român al studentei africane, judecat în procedură de urgenţă

Roma. Agresorul român al studentei africane, judecat în procedură de urgenţă

Roma. Agresorul român al studentei africane, judecat în procedură de urgenţă
21 Apr 2008   •   08:26

Presa italiană continuă să dezbată agresiunea comisă de un român asupra unei studente africane, fiică de ambasador, într-o gară de la periferia Romei. În timp ce magistraţii italieni se pregătesc să-l judece pe făptaş în procedură de urgenţă, ziarele scriu că localnicii încep din nou să se teamă de români, la fel ca după cazul Mailat.

Agresorul, un român de 37 de ani pe nume Ioan Rus, va fi judecat pentru tentativă de omucidere, răpire şi violenţă sexuală. Potrivit autorităţilor române, el avea antecedente penale. A fost de trei ori la închisoare, dar nu folosise niciodată arme. De această dată, şi-a lovit victima cu un cuţit.

Studenta a fost salvată în ultimul moment de poliţiştii chemaţi de doi trecători. "Tremur şi acum când îmi amintesc faţa agresorului", spune unul din aceştia. Din păcate, nu doar Ioan Rus, ci românii în general au ajuns din nou să inspire teamă la Roma.

"Periferia se teme de români", scrie agenţia de presă ANSA, în timp ce publicaţia Liberta anunţă că "la Roma a revenit coşmarul Reggiani" - o referire la asasinatul de care este acuzat un alt român, Romulus Mailat.

Victima agresiunii se restabileşte în spital şi declară că nu va părăsi Italia. Cazul a devenit subiect de dezbatere pentru politicieni, deoarece Roma este în plină campanie electorală pentru al doilea tur al alegerii primarului. Imigranţii români şi romii, adesea confundaţi, sunt din nou puşi la stâlpul infamiei.

Ziarele publică statistici alarmante: 35% din delictele comise în Italia sunt săvârşite de străini iar în rândul acestora românii sunt pe primul loc la aproape toate categoriile, inclusiv la omucideri şi violenţe sexuale.

Antena 3

×
Parteneri
Noi sancțiuni drastice pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan în România
x close