Antena 3 CNN Externe Roma. Gustările, îngheţata şi băuturile, interzise în preajma monumentelor istorice

Roma. Gustările, îngheţata şi băuturile, interzise în preajma monumentelor istorice

Roma. Gustările, îngheţata şi băuturile, interzise în preajma monumentelor istorice
17 Iul 2008   •   21:44

Primăria din Roma a interzis consumul de mâncare şi băutură în zonele istorice din Capitală. Autorităţile spun că este vorba de o campanie menită să stopeze degradarea monumentelor. Cei dornici să viziteze locurile istorice din Roma trebuie să renunţe la gustări, la îngheţată şi chiar la băuturile răcoritoare sau alcool. Este o directivă introdusă recent de primăria din Roma, care interzice consumul a orice fel de produse în preajma monumentelor.

Cei care o încalcă vor plăti scump. Amenda se ridică la 50 de euro. Turiştii străini sunt cei mai afectaţi de această măsură, pe care o consideră anormală. "Cred că s-a putut mânca sau vorbi liber aici timp de câteva secole, se putea face orice. Acum nu putem decât să stăm pe scările de jos, nu pe cele de sus, ne spun să stăm liniştiţi. E ciudat", a spus un turist.

Municipalitatea spune că este vorba de o iniţiativă justificată. "Măsura este menită să refacă puţin decorul în cele mai importante zone din Roma şi mai ales în cele istorice, care se transformă deseori în locuri de picnic", a declarat Davide Bordoni, consilier municipal. Interdicţia va rămâne în vigoare până la sfârşitul lunii octombrie.

Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close