Antena 3 CNN Externe România îşi prezintă pledoariile finale la Haga

România îşi prezintă pledoariile finale la Haga

România îşi prezintă pledoariile finale la Haga
15 Sep 2008   •   09:47

Luni este prima zi din a doua rundă de pledoarii a procesului intentat de România Ucrainei, pentru delimitarea frontierelor din Marea Neagră. Începând din această zi, echipa României va prezenta propria soluţie pentru delimitarea Platoului Continental din Marea Neagră, ţinând cont de argumentaţia expusă de partea ucraineană în primul tur al audierilor.

Pledoariile române vor dura două zile, timp în care Bogdan Aurescu, reprezentantul ţării noastre va încerca să aducă contraargumente la ideile expuse de ucrainieni săptămâna trecută. Aceşti a ucontestat hărţile prezentate de România şi au încercat să dovedească faptul că Insula Şerpilor nu este doar o stâncă, ci este locuită. De asemenea, partea ucraineană a încercat să demonstreze că delimitarea propusă de România nu este corectă.   România este aşteptată să prezinte viziunea sa asupra unei soluţii finale, în cursul zilei de marţi.

În acelaşi timp, la Kiev, există voci care îl acuză pe preţedintele Viktor Iuşcenko de faptul că cedează Insula Şerpilor Româniai pentru a obţine o „semnătură în alb” pentru aderarea la NATO, alianţă din care ţara noastră face deja parte.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close