Antena 3 CNN Externe România şi Bulgaria vor colabora în lupta anticorupţie

România şi Bulgaria vor colabora în lupta anticorupţie

România şi Bulgaria vor colabora în lupta anticorupţie
28 Iul 2008   •   17:03

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative şi Direcţia Inspectorat din cadrul Ministerului de Interne al Republicii Bulgaria au semnat un Plan de Acţiune în Comun pentru întărirea colaborării în lupta anticorupţie. Potrivit unui comunicat oficial, Planul este urmare a activităţilor comune desfăşurate, precum şi a colaborării în cadrul EPAC - Parteneri Europeni împotriva Corupţiei.

Ceremonia de semnare a avut loc la Inspectoratul de Poliţie Burgas din Bulgaria. "A fost anunţat faptul că s-a convenit ca, în cel mai scurt timp, să fie desfăşurate activităţi de prevenire la nivel transfrontalier, precum şi efectuarea testelor de integritate la nivelul lucrătorilor din ambele Ministere de Interne. În vederea conştientizării cetăţenilor români şi bulgari ce tranzitează punctele comune de frontieră cu privire la riscurile corupţiei, urmează a fi tipărite afişe şi pliante conţinând mesaje anticorupţie, ce vor fi distribuite la punctele de frontieră", se arată în comunicat, citează Agerpres.

DGA mai precizează că cetăţenii români care iau la cunoştinţă despre fapte de corupţie şi se află pe teritoriul Bulgariei, pot sesiza autorităţile din această ţară la numărul de telefon anticorupţie 0035929822222.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close