Antena 3 CNN Externe Românii ar putea călători fără viză în SUA înainte de schimbarea administraţiei de la Casa Albă

Românii ar putea călători fără viză în SUA înainte de schimbarea administraţiei de la Casa Albă

Românii ar putea călători fără viză în SUA înainte de schimbarea administraţiei de la Casa Albă
15 Noi 2008   •   10:53

România se numără, în prezent, printre statele membre ale UE care nu sunt incluse încă în programul Visa Waiver deoarece nu întruneşte toate condiţiile prevăzute de legislaţia americană, iar unul dintre criteriile de bază este o rată de refuz a vizelor de maximum 10%. Situaţia s-ar putea schimba în curând, dacă luăm în calcul declaraţiile recente ale unor oficiali de la Washington, care au în vedere includerea în program a unor noi state UE, înainte de schimbarea administraţiei Bush, scriu cei de la cotidianul Gândul.
Alături de România, pe listă se mai află Bulgaria, Polonia, Grecia, Malta şi Cipru. Programul Visa Waiver include în prezent 27 de ţări. Dintre acestea, cele mai nou intrate sunt Cehia, Ungaria, Slovacia, ţările baltice şi Coreea de Sud. Ceea ce înseamnă cu cetăţenii acestor ţări vor putea călători în State fără viză de acum înainte.
Pe de altă parte, ei vor fi obligaţi să se înscrie online în Sistemul american de autorizare a călătoriilor, înaintea plecării în Statele Unite, şi chiar să solicite o viză, în caz de refuz. Prevederea intră în vigoare la începutul anului viitor şi a fost deja contestată de oficialii de la Bruxelles.
Antena 3

×
Parteneri
Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul
x close