Antena 3 CNN Externe Românii, printre clienţii unui târg imobiliar din Spania

Românii, printre clienţii unui târg imobiliar din Spania

Românii, printre clienţii unui târg imobiliar din Spania
10 Apr 2008   •   20:24

Românii care muncesc în Spania îşi pot cumpăra o casă în România fără să mai vină în ţară. Întregul proces se desfăşoară la Salonul Imobiliar de la Madrid, unde pe români îi aşteaptă o ofertă şi preţuri pe alese. Bucureştiul are chiar şi un stand special achiziţiilor din Capitală. Cu toate că piaţa imobiliară traversează o criză în Occident, la târg au venit multe firme de construcţii sau de vânzare de locuinţe, care încearcă să atragă clienţi spanioli, şi nu numai.

Românii care trăiesc de ani buni în Spania au profitat şi ei. Cei care au reuşit să pună un ban deoparte, se gândesc acum la o casă nouă în România. Au de ales între mai multe zone de la periferiile Bucureştiului, unde se ridică blocuri noi. Preţul pe metru pătrat construit depăşeşte o mie de euro.

Dar, la târgul de la Madrid, firmele oferă şi reduceri de până la 200 de euro pe metrul pătrat. Inclusiv băncile şi-au orientat politicile de creditare în funcţie de clienţii români din străinătate. Unele companii au venit doar cu proiectele unor blocuri de locuinţe care nu au nici măcar fundaţia turnată.

Şi nu s-au căutat doar case în zona Bucureştiului, ci şi în alte oraşe mari din România, precum Cluj, Satu Mare, Constanţa sau Târgovişte. Aici preţurile sunt mai mici faţă de Capitală, cu câteva mii de euro.

Observator

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close