Antena 3 CNN Externe Românul acuzat că a ucis doi bătrâni din Verona susţine că a comis o singură crimă

Românul acuzat că a ucis doi bătrâni din Verona susţine că a comis o singură crimă

Românul acuzat că a ucis doi bătrâni din Verona susţine că a comis o singură crimă
28 Apr 2008   •   11:46

Românul Claudiu Stoleru a fost audiat luni de procurorii italieni sub acuzaţia că a ucis doi bătrâni, lângă Verona. El a refuzat să răspundă întrebărilor judecătorilor. Tânărul de 20 de ani continuă să susţină că l-a omorît doar pe italianul Luigi Meche, nu şi pe soţia acestuia. Potrivit românului, femeia a fost ucisă chiar de soţul ei. Ea l-a fi surprins pe bărbat în timp ce îl agresa sexual pe Stoleru. Anchetatorii sunt însă de părere că românul a ucis-o şi pe italiancă, după ce aceasta a descoperit cadavrul soţului ei.

Potrivit unui avocat al apărării, citat de cotidianul Corriere della Sera, tânărul Claudiu Stoleru pare confuz şi cuprins de remuşcări. Mai mult, el ar fi cerut autorităţilor să îi permită să stea de vorbă cu un preot, în închisoare.

Rudele şi vecinii victimelor cred că românul minte când spune că a fost agresat sexual de Luigi Meche, iar primarul din localitatea unde a fost comisă crimă a cerut pedeapsa cu moartea pentru tânărul român. Crima mărturisită de Claudiu Stoleru, tânărul de 20 de ani din Galaţi, i-a înfuriat pe italieni. Când maşina carabinierilor a ieşit din secţia de poliţie din portul Civitavechia pentru a-l transporta pe român la Verona, un grup de italieni i-a strigat românului că e un asasin.

Rezultatele autopsiei celor două cadavre afirmă că Luigi Meche a decedat de pe urma loviturilor de ciocan aplicate de român, iar femeia a murit sufocată cu o pernă. Cei doi italieni vor fi înhumaţi mâine.

Claudiu Stoleru, care îi ajuta pe cei doi la treburile casnice, a fost arestat la câteva ore după descoperirea crimei. A fugit în portul Civitavecchia, şi voia să plece într-o altă zonă a Italiei. Românul de 20 de ani a fost trădat de telefonul mobil, care era al bărbatului pe care l-a ucis.

După aflarea incidentului premierul Tăriceanu i-a telefonat lui Silvio Berlusconi, câştigătorul alegerilor parlamentare din Italia de anul trecut. Cei doi au discutat despre recentele violenţe şi au căzut de acord că asemenea evenimente nu trebuie să afecteze relaţiile bilaterale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close