Antena 3 CNN Externe Românul care a violat o studentă în Italia este considerat un pericol social

Românul care a violat o studentă în Italia este considerat un pericol social

Românul care a violat o studentă în Italia este considerat un pericol social
22 Apr 2008   •   09:17

Ioan Rus, românul care a înjunghiat şi violat o studentă africană într-o gară din Roma, primeşte critici aspre chiar din partea judecătorului care l-a interogat, Andrea Vardaro. Acesta l-a caracterizat ca fiind o persoană ?cu caracter violent, nu are nicio inhibiţie şi manifestă un dispreţ total faţă de vieţile oamenilor?. Acelaşi judecător spune despre român că reprezintă un pericol social, dovedind-o chiar şi după încarcerare. Rus s-a năpustit asupra unei alte femei în interiorul închisorii, susţine psihologul penitenciarului.

Familia bărbatului este îngrozită de faptele de care se face vinovat acesta. Rus este originar din judeţul Mureş şi a fost condamnat de trei ori în România pentru furt. Bărbatul a venit la Roma la începutul lui 2008.

Studenta violată este acum în stare stabilă la Roma. Tânăra de 31 de ani a spus apropiaţilor săi că nu vrea să plece din Italia, ci vrea să-şi continue studiile.Fata a primit, luni, o vizită de la bărbatulcare a salvat-o din mâinile românului. Italianul a trecut cu maşina în apropiere de zona în care a avut loc atacul şi a auzit strigătele disperate ale femeii.

?M-am urcat în maşină şi m-am îndreptat către autostrada Cassia. Am întâlnit o patrulă de carabinieri, cărora le-am spus că este vorba despre o agresiune. Ei au plecat imediat , au intervenit şi au arestat persoana care a comis această agresiune?, povesteşte salvatorul fetei.

Pe toate perioada interogatoriului, Ioan Rus a spus că nu-şi aduce aminte de incident, pretinzând că a ajutat-o pe tânără să traverseze strada. În ceea ce priveşte cuţitul, bărbatul a declarat că îl folosea doar pentru a tăia pâine.

Procurorii vor ca Ioan Rus să fie judecat cât mai rapid, în timp ce noul guvern Berlusconi intenţionează să adopte un nou decret împotriva imigranţilor care comit infracţiuni.

IOAN RUS ESTE CONSIDERAT UN PERICOL SOCIAL:

Antena3.ro

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close