Antena 3 CNN Externe Românul suspectat că a omorât doi bătrâni în Verona recunoaşte doar uciderea bărbatului

Românul suspectat că a omorât doi bătrâni în Verona recunoaşte doar uciderea bărbatului

Românul suspectat că a omorât doi bătrâni în Verona recunoaşte doar uciderea bărbatului
26 Apr 2008   •   11:07

Cazul românului suspectat că a ucis doi bătrâni la Verona e mai complicat decât s-a crezut iniţial. Poliţiştii italieni încearcă să stabilească dacă într-adevăr, Claudiu Stoleru, a omorât doar un bărbat italian, dar nu şi pe soţia lui. Incidentul a avut însă din nou un ecou negativ în întreaga Italie. După ce vestea agresiunii a devenit publică, premierul român a avut o întrevedere cu Silvio Berlusconi, viitorul prim ministru italian.

Claudiu Stoleru a susţinut în faţa anchetatorilor că singura sa victimă e Luigi Meche, un italian de 60 de ani de lângă Verona. Românul s-a justificat, spunând că bărbatul i-a făcut avansuri sexuale şi l-a ucis cu un ciocan. El spune însă că nu e ucigaşul soţiei bărbatului. Femeia de 57 de ani a fost găsită într-unul dormitoarele casei sale. Era dezbrăcată şi, foarte probabil, a murit sufocată, cu o pernă. Cele două victime au fost găsite de o rudă.

Claudiu Stoleru, care îi ajuta pe cei doi la treburile casnice, a fost arestat la câteva ore după descoperirea crimei. A fugit în portul Civitavecchia, şi voia să plece într-o altă zonă a Italiei. A fost reţinut de poliţişti într-un raid împotriva imigranţilor clandestini. Românul de 20 de ani a fost trădat de telefonul mobil, care era al bărbatului pe care l-a ucis. Aşa şi-a recunoscut crima.

După aflarea incidentului premierul Tăriceanu i-a telefonat lui Silvio Berlusconi, câştigătorul alegerilor parlamentare din Italia de anul trecut. Cei doi au discutat despre recentele violenţe şi au căzut de acord că asemenea evenimente nu trebuie să afecteze relaţiile bilaterale.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close