Antena 3 CNN Externe Rromii din Silistra ameninţă cu crearea unei republici independente în Bulgaria

Rromii din Silistra ameninţă cu crearea unei republici independente în Bulgaria

Rromii din Silistra ameninţă cu crearea unei republici independente în Bulgaria
17 Iul 2008   •   14:35

Comunităţile de ţiganidin districtul Karoto, din Silistra de nord-est, din Bulgaria ameninţă cu crearea unei republici rrome independente, în cazul în care problemele minorităţii rrome nu vor fi soluţionate de guvernul bulgar, anunţă News.bg. Conflictul a pronit de la decizia companiei de electricitate care furnizează energie electrică în zonă, de a nu mai alimenta satele locuite de ţigani din cauza datoriilor acumulate de-a lungul anilor, rămase neplătite. Peste 400 de familii au rămas fără curent electric.

Comunităţile de rromi, reprezentate de Rumen Lazarov, preşedintele Mişcării Rrome din Bulgaria au trimis un memoriu primului ministru, în care se plâng de situaţie. Lazarov a declarat că un memoriu va fi trimis şi Parlamentului European. Potrivit acestuia, ministrul Social, Emilia Maslarova are o atitudine discriminatoare la adresa rromilor, cărora le-a oprit ajutoarele de la stat.

Ţiganii bulgari susţin că în această ţară nu găsesc locuri de muncă, iar daca acestea există, sunt foarte prost plătite. ?Este practic imposibil să întreţii o familie dintr-un salariu de 25-50 de euro? spune lazarov.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close