Antena 3 CNN Externe Rusia. 88 de oameni şi-au pierdut viaţa într-un accident aviatic

Rusia. 88 de oameni şi-au pierdut viaţa într-un accident aviatic

Rusia. 88 de oameni şi-au pierdut viaţa într-un accident aviatic
14 Sep 2008   •   09:38

Tragedie aviatică în Rusia. 88 de oameni au murit, după ce un avion Boeing 737 s-a prăbuşit în Munţii Ural. 21 dintre pasageri sunt străini - francezi, germani şi americani, susţin autorităţile moscovite. De asemenea printre victime se află şapte copii şi un bebeluş. Avionul călătorea de la Moscova spre Perm, localitate aflată la aproximativ 1.200 de kilometri de Capitala Rusiei.

Avionul decolase de pe aeroportul moscovit Şeremetievo la ora locală 01.12. Personalul de la sol a pierdut contactul cu aeronava când aceasta a atins 1.800 de metri. Avionul companiei Aeroflot, se pregătea să aterizeze în Perm când s-a prăbuşit într-o zonă nepopulată a oraşului şi a luat foc. Toţi cei 82 de pasageri, între care 7 copii, dar şi cei 6 membrii ai echipajului au murit.

Rămăşiţele avionului au fost împrăştiate pe o rază de mai mulţi kilometri de la locul impactului, susţin jurnaliştii de la o televiziune din Rusia. Autorităţile încearcă acum să afle care au fost cauzele care au dus la producerea accidentului. Nu există indicii că ar fi fost vorba despre un act terorist a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului pentru situaţii de urgenţă.

Potrivit Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian, Rusia şi fostele republici sovietice deţin recordurile negative în ceea ce priveşte siguranţa traficului aerian. Experţii susţin că piloţii sunt slab antrenaţi şi au acuzat în nenumărate rânduri autorităţile moscovite că nu se implică în rezolvarea problemelor din acest domeniu.

Antena 3

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close