Antena 3 CNN Externe Rusia a sărbătorit Ziua Apărătorilor Patriei

Rusia a sărbătorit Ziua Apărătorilor Patriei

Rusia a sărbătorit Ziua Apărătorilor Patriei
24 Feb 2008   •   11:57

Cu opt zile înaintea alegerilor prezidenţiale, Rusia a sărbătorit sâmbătă "Ziua Apărătorilor Patriei", care reprezintă, de fapt, aniversarea întemeierii Armatei Roşii a fostei Uniuni Sovietice. Candidaţii la preşedinţia Rusiei au profitat de ocazie, pentru a-şi continua campania. Preşedintele rus şi-a început ziua cu momentul solemn al depunerii coroanei la mormântul Soldatului Necunoscut, de lângă Kremlin. Îndată după Putin şi-a prezentat omagiile vicepremierul Dimitri Medvedev, cel care îi va urma la preşedinţie, potrivit tuturor sondajelor.

Alţi doi candidaţi, comunistul Ghennadi Ziuganov şi ultranaţionalistul Vladimir Jirinovski, au sărbătorit Ziua Armatei prin mitinguri electorale, la care s-au întrecut în critici la adresa Occidentului şi a preşedintelui Putin."De ce oare Putin şi guvernul său n-au construit o singură întreprindere modernă în opt ani de conducere, în timp ce Stalin a construit 9.000 de fabrici în zece ani, înainte de război?", a declarat Ghennadi Ziuganov, candidatul comunist la preşedinţia Rusiei.

"Guvernanţii de azi sunt la fel ca aşa-zişii democraţi. Vor să se întoarcă la epoca sovietică şi să continue vremurile lui Elţîn. Lumea nu înţelege ce au de gând şi ce pot să facă", a spus la rândul său, Dimitri Medvedev, candidat naţionalist la preşedinţie.

La Sankt-Petersburg, o mică grupare ultra-naţionalistă a încercat să organizeze un marş împotriva candidatului oficial, Dimitri Medvedev, acuzat că ar avea origini evreieşti. Marşul nu era autorizat, iar poliţiştii au fost la datorie şi au prevenit orice tulburare a ordinii.

Antena 3

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close