Antena 3 CNN Externe Rusia ameninţă cu folosirea forţei în cazul Kosovo

Rusia ameninţă cu folosirea forţei în cazul Kosovo

Rusia ameninţă cu folosirea forţei în cazul Kosovo
22 Feb 2008   •   12:06

Rusia ar putea ?utiliza forţa? în cazul în care NATO sau UE ?sfidează? ONU pe tema Kosovo. Mesajul reiese din declaraţiile reprezentantului Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin. El a afirmat că ?dacă în prezent Uniunea Europeană adoptă o poziţie unită sau NATO îşi depăşeşte mandatul în Kosovo, aceste organizaţii vor sfida ONU şi atunci vom pleca şi noi de la faptul că trebuie să utilizăm o forţă brutală, (...) o forţă armată, ca să ne respecte?.

Rogozin a spus că procesul de recunoaştere a independenţei Kosovo ar putea fi sponsorizat de mafia locală a drogurilor."Cu multă vreme în urmă, Kosovo a devenit nu numai o bază pentru traficul de droguri spre Europa dar şi un imens laborator de droguri. Aceste sume uriaşe ar putea fi folosite în scopuri politice de către mafia din Kosovo pentru a propulsa declaraţia de independenţă a provinciei Kosovo", a declarat Rogozin.

Dmitri Rogozin a cerut forţelor NATO care se află în Kosovo să nu intervină în politică. "Nu suntem prea încântaţi de informaţia, care trebuie reconfirmată, conform căreia anumiţi lideri militari ai Alianţei au ridicat problema de a împiedica pătrunderea pe teritoriul Kosovo a reprezentanţilor puterii sârbe. Acest lucru depăşeşte atribuţiile pe care le au", a spus Rogozin.

Reprezentantului Rusiei la NATO a declarat că Rusia nu are nici un interes în separarea Kosovo. "Nu avem nici un interes în acest lucru şi nu ne dorim tensiuni lângă graniţele noastre", a precizat Rogozin.

Rusia a respins cu vehemenţă proclamarea unilaterală a independenţei Kosovo şi a devenit principalul aliat al Serbiei în lupta cu ţările Occidentale care au recunoscut independenţa Kosovo. Printre ţările care s-au opus recunoaşterii noului stat se află şi România. Deşi este membră UE şi NATO, în acest caz România a avut o poziţie similară cu cea a Rusiei.

Reamintim că joi seara zeci de manifestanţi sârbi au incendiat ambasada SUA din Belgrad, arborând pe clădire drapelul Serbiei. Oficiali ruşi au declarat că ţările care au recunoscut Kosovo sunt responsabile pentru violenţele din Belgrad, în timp ce SUA au calificat situaţia din Serbia drept "intolerabilă."

REACŢII INTERNAŢIONALE. SUA CALIFICĂ DREPT ?INTOLERABILĂ? SITUAŢIA DIN SERBIA

BELGRAD. AMBASADA SUA, INCENDIATĂ. ÎN CLĂDIRE A FOST GĂSIT UN CADAVRU CARBONIZAT

Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close