Antena 3 CNN Externe Rusia continuă să trimită trupe militare în Abhazia

Rusia continuă să trimită trupe militare în Abhazia

Rusia continuă să trimită trupe militare în Abhazia
02 Mai 2008   •   09:44

Rusia trimite, în continuare, unităţi militare în Abhazia, republică separatistă din Georgia, deşi conducerea de la Tbilisi este împotriva acestei măsuri. Preşedintele Georgiei Mihail Saakaşvili a cerut Occidentului să adopte o atitudine mai fermă faţă de această problemă. Demersurile pe plan extern sunt umbrite de problemele interne, Saakaşvili având probleme cu opoziţia care se teme de falsificarea alegerilor din mai.

Ajutată de Moscova şi Cecenia, Abhazia s-a desprins de Georgia în anii 90, după un război sângeros. La graniţă s-au instalat „forţe de pace” formate din soldaţi ruşi. În prezent, localnicii se tem de un război de ambele de o parte şi de alta a frontierei. SUA, NATO şi UE s-au arătat îngrijorate în ceea ce priveşte prezenţa trupelor ruseşti la graniţele regiunii, dar nua u luat măsuri peplacul lui Saakaşvili.

Între timp, opoziţia internă din Georgia este preocupată de alegerile parlamentare din 21 mai. Liderul opoziţiei, însoţit de numeroşi militanţi, a încercat, joi, să intre în sediul Comisiei Electorale Centrale. Poliţia areuşit să îl oprească.

Opoziţia cere demisia preşedintelui Comisiei, acuzat că favorizează puterea şi că pregăteşte măsluirea alegerilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close