Antena 3 CNN Externe Rusia. Dmitri Medvedev şi-a depus oficial candidatura la alegerile prezidenţiale

Rusia. Dmitri Medvedev şi-a depus oficial candidatura la alegerile prezidenţiale

Rusia. Dmitri Medvedev şi-a depus oficial candidatura la alegerile prezidenţiale
20 Dec 2007   •   17:03

Dmitri Medvedev şi-a depus oficial candidatura la alegerile prezidenţiale din martie 2008. Prim vicepremierul rus a declarat, pentru presă, că simte o mare responsabilitate faţă de posibilitatea de a deveni preşedinte, anul viitor. În acelaşi timp, Medvedev a ţinut să sublinieze că scrutinul prezidenţial reprezintă o afacere internă a Rusiei. "Nu mă tem, dar sunt neliniştit, desigur. Trebuie să justific încrederea pe care mi-au arătat-o atâţia oameni, care au considerat că pot îndeplini această sarcină dificilă. Astfel încât mă simt atât responsabil, cât şi neliniştit", a declarat Medvedev.

Pentru a-şi putea depune candidatura, Medvedev avea nevoie de 2 milioane de semnături. În faţa presei adunate la Comisia Electorală Centrală, candidatul propus de Rusia Unită la alegeri a precizat că este neliniştit, la gândul misiunii care îl aşteaptă. Medvedev a ţinut să dea o replică la îngrijorarea exprimată de comunitatea internaţională, cu privire la legalitatea desfăşurării scrutinului prezidenţial.

"Alegerile reprezintă o afacere internă a acestei ţări. Indiferent de cât suntem de criticaţi, toate deciziile sunt luate de alegători, iar Duma de Stat şi viitorul preşedinte nu trebuie să răspundă decât în faţa lor", a spus Medvedev.

Antena 3

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close