Antena 3 CNN Externe Rusia. Eclipsa totală de soare de vineri, vizibilă parţial şi în România

Rusia. Eclipsa totală de soare de vineri, vizibilă parţial şi în România

Rusia. Eclipsa totală de soare de vineri, vizibilă parţial şi în România
31 Iul 2008   •   20:41

Vineri se va produce o eclipsă de soare care va fi vizibilă din Canada până în China, precum şi în România. Pasionaţii de astronomie, dar şi numeroşi curoşi au ajuns deja într-un oraş din Rusia, unul dintre locurile de unde eclipsa se va vedea cel mai bine. Eclipsa de soare va fi totală în regiunile Asiei, Siberiei şi Rusiei. În România, Soarele va fi acoperit de Lună între 18 (Bucureşti) şi 29% (nordul ţării), fiind vizibilă începând cu ora 12:20, până în jurul orei 14:00.

În oraşul Novosibirsk, din Siberia, sunt aşteptaţi peste 15.000 de turişti, printre care şi oameni de ştiinţă din Franţa, Georgia, Rusia şi Iran. Autorităţile ruse spun că sunt pregătite să îi primească pe toţi în cele mai bune condiţii.

La momentul eclipsei, Soarele este acoperit complet de Lună, cerul se înnegreşte şi temperaturile scad semnificativ. Eclipsa va fi transmisă în direct de televiziunea de stat de la Moscova. În ultimii 25 de ani au avut loc 16 eclipse totale de soare. Următoarea eclipsă totală de Soare, vizibilă de pe teritorul Românei, se va produce pe 3 septembrie 2081.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close