Antena 3 CNN Externe Rusia încearcă să îl protejeze pe traficantul de arme Viktor Bout

Rusia încearcă să îl protejeze pe traficantul de arme Viktor Bout

Rusia încearcă să îl protejeze pe traficantul de arme Viktor Bout
10 Apr 2008   •   12:39

Rusia va încerca protejeze drepturile lui Viktor Bout, suspectat de trafic cu arme şi arestat în Thailanda la cererea Statelor Unite. Declaraţia a fost făcut făcută de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, potrivit agenţiei Ria Novosti. Supranumit ?Traficantul Morţii?, rusul Viktor Bout a fost arestat la începutul lunii martie, în Thailanda, în cadrul unei operaţiuni conduse de forţele americane. Washington-ul cere extrădarea lui Bout, acuzându-l că a vândut ilegal arme militanţilor talibani, grupării teroriste Al-Qaeda, în Orientul Mijlociu şi chiar în Africa.

Rusul a fost arestat în cadrul unei operaţiuni sub acoperire, care presupunea vânzarea de rachete sol-aer, elicoptere şi lansatoare de rachete către Forţele Armatei Revoluţione din Columbia. Gruparea este considerată de Statele Unite o organizaţie teroristă.

Diplomatul a declarat că Rusia va monitoriza ?investigaţia condusă de poliţia thailandeză şi va urmări legitimitatea acuzaţiilor care au fost formulate împotriva lui Bout?. Mikhail Kamynin a precizat că Bout nu a fost acuzat în Rusia şi că nu există motive legale pentru cererea de extrădare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close