Antena 3 CNN Externe Rusia. Legimitatea alegerilor prezidenţiale de duminică este contestată

Rusia. Legimitatea alegerilor prezidenţiale de duminică este contestată

Rusia. Legimitatea alegerilor prezidenţiale de duminică este contestată
27 Feb 2008   •   09:42

Au mai rămas 4 zile până când Rusia îşi va alege un nou preşedinte. Învingătorul este deja cunoscut de toată lumea, în persoana vicepremierului Dmitri Medvedev, protejatul lui Vladimir Putin. Atât în ţară, cât şi în străinătatea, lumea contestă legitimitatea alegerilor de duminică. Cetăţenii simpli şi observatorii internaţionali ştiu deja că succesorul lui Vladimir Putin la Kremlin este vicepremierul Dmitri Medvedev.

"Putem spune că Medvedev este văzut ca o copie a lui Putin, dar ceva mai slabă. Cea mai mare calitate a acestuia, precizată de cel puţin jumătate dintre respondenţii sondajului, este legătura sa strânsă cu Putin", a apreciat Denis Volkov, realizator de sondaje.

"Nu e alegere, e desemnare. Numai un copil nu ar putea înţelege asta. Nu avem de ce să ne prefacem", a declarat un rezident din Moscova.

Organizaţia Amnesty International a remarcat că în Rusia, campania pentru alegeri prezidenţiale se desfăşoară în lipsa unei dezbateri electorale reale. Într-un raport publicat marţi, Amnesty International arată faptul că recent au apărut noi legi care să restricţioneze activitatea organizaţiilor non-guvernamentale.

În plus, poliţia rusă a înăbuşit de mai multe ori demonstraţiile anti-Kremlin. Pe de altă parte, reprezentanţii OSCE au încetat să monitorizeze alegerile din Rusia, pe motiv că activitatea le-a fost îngrădită.
Şi opoziţia din Rusia se teme că alegerile vor fi incorecte. Fostul campion mondial la şah, Garry Kasparov spune că va porni o campanie prin care să respingă legitimitatea regimului ales după 2 martie -

Antena 3

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close