Antena 3 CNN Externe Rusia. Mii de oameni sunt daţi în judecată ilegal, în fiecare an

Rusia. Mii de oameni sunt daţi în judecată ilegal, în fiecare an

Rusia. Mii de oameni sunt daţi în judecată ilegal, în fiecare an
27 Mai 2008   •   20:45

Procurorul general al Rusiei a recunoscut că, în fiecare an, mii de oameni sunt acuzaţi pe nedrept pentru încălcarea legii în ţară. Iuri Chaika a promis că va lua măsuri pentru a remedia situaţia. Declaraţiile lui vin la o săptămână după ce preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a spus că ţara are nevoie de o curte de justiţie independentă pentru că actualul sistem este unul în care deciziile se iau după presiuni şi pentru bani.

Criticii de la Kremlin au susţinut mult timp că legea în Rusia este aplicată selectiv şi că este manipulată politic. Dar comentariile făcute de Chaika reprezintă un caz aproape unic în care un oficial a recunoscut public că există probleme mari în sistemul rus de justiţie. El a spus că, numai în 2007, 5.265 de oameni au fost achitaţi după ce iniţial au fost acuzaţi pe nedrept, informează BBC.

Declaraţiile procurorului general au fost făcute în cadrul discuţiilor despre compensarea celor care au fost ilegal daţi în judecată, mai scrie BBC. Chaika a aruncat mare parte a vinei pe angajaţii săi, care, spune el, trebuie să prevină abuzurile la adresa cetăţenilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close