Antena 3 CNN Externe Rusia. Premierul Medvedev în fruntea intenţiilor de vot la prezidenţiale

Rusia. Premierul Medvedev în fruntea intenţiilor de vot la prezidenţiale

Rusia. Premierul Medvedev în fruntea intenţiilor de vot la prezidenţiale
27 Dec 2007   •   08:57

Prim-vicepremierul rus Dmitri Medvedev, cel care se bucură de susţinerea preşedintelui Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale de la 2 martie 2008, ar putea câştiga cu între 46 şi 79 la sută din voturile electoratului. Un sondaj realizat de centrul Levada arată că 79 la sută dintre persoanele interogate sunt dispuse să îl voteze pe Medvedev. Numărul celor care sunt dispuşi să-l susţină pe Medvedev este mai mare decât al cel al votanţilor lui Putin la alegerile prezidenţiale din 2004. Putin a obţinut atunci victoria cu 71,3 procente. Liderul Partidului Comunist rus, Ghennadi Ziuganov, şi cel al Partidului liberal-democrat ultranaţionalist, Vladimir Jirinovski, sunt creditaţi fiecare cu câte nouă la sută din intenţiile de vot, iar opozantul Mihail Kasianov cu două procente.

Acest sondaj a fost realizat pe un eşantion de 1.600 de persoane, pe întreg teritoriul Rusiei, în perioada 21-25 decembrie.

Conform unui alt sondaj, realizat de Fondul de opinie publică, la care au participat 3.000 de persoane, Dmitri Medvedev nu este creditat decât cu 46 la sută dintre intenţiile de vot. De această dată şapte la sută dintre alegători se pronunţă în favoarea lui Vladimir Jirinovski, iar şase procente pentru Ziuganov şi unu la sută pentru Kasianov.

Rusia are cinci candidaţi la alegerile prezidenţiale şi anume: Dmitri Medvedev, Ghennadi Ziuganov, Vladimir Jirinovski, Mihail Kasianov şi liderul Partidului Democratic, Aleksandr Bogdanov.

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close