Antena 3 CNN Externe Rusia va preveni aderarea Ucrainei şi Georgiei la NATO

Rusia va preveni aderarea Ucrainei şi Georgiei la NATO

Rusia va preveni aderarea Ucrainei şi Georgiei la NATO
09 Apr 2008   •   09:04

Sergei Lavrov, ministrul rus de Externe a anunţat că Rusia va ?face tot posibilul pentru a preveni aderarea Ucrainei şi Georgiei la NATO şi pentru a evita deteriorarea relaţiilor cu Alianţa, cu statele lidere ale acesteia şi cu vecinii noştri?.

Conform agenţiei RIA Novosti, ministrul rus susţine că posibila admitere a Ucrainei şi Georgiei în cadrul Alianţei este ?un factor iritant care riscă să transforme într-o adevărată problemă relaţia Rusiei cu acele state membre NATO care încearcă să forţeze luarea acestei decizii?. Lavrov a făcut astfel trimitere către Statele Unite ale Americii, care au susţinut puternic aderarea la NATO a celor două ţări sovietice.
În urma summitului de la Bucureşti, din 2-4 aprilie, statele membre NATO au decis să amâne includerea Georgia şi a Ucrainei în Planul de Acţiune pentru Aderare (MAP), dar au promis să rediscute problema în luna decembrie.

Lavrov susţine că acest lucru a arătat că aderarea celor două state va avea loc cu siguranţă în viitorul apropiat ceea ce înseamnă o ?interferare în afacerile interne? ale Ucrainei şi Georgiei. ?În Ucraina aproape 70 la sută din populaţie se opune aderării la NATO. Cât despre Georgia, (republicile nerecunoscute) Abhazia şi Osetia de Sud nici nu vor să audă de o posibilă aderare la NATO?, a subliniat Lavrov.

Antena3.ro

×
Parteneri
Soţia fotbalistul Iosif Rotariu a murit în somn
x close