Antena 3 CNN Externe Rusia va revizui relaţiile cu Ucraina dacă aceasta aderă la NATO

Rusia va revizui relaţiile cu Ucraina dacă aceasta aderă la NATO

Rusia va revizui relaţiile cu Ucraina dacă aceasta aderă la NATO
17 Ian 2008   •   20:23

Rusia îşi va revizui relaţiile cu Ucraina, în cazul în care fosta republică sovietică va adera la NATO, a avertizat joi ambasadorul rus la Kiev, Viktor Cernomîrdin. "Cooperăm enorm cu Ucraina, inclusiv în domenii sensibile?, relaţiile vor fi revizuite dacă această ţară aderă la NATO, a precizat ambasadorul. "Nu le putem spune ucrainenilor: nu aderaţi la NATO. Aceasta îi priveşte", a subliniat Cernomîrdin.

Ambasadorul rus a sfătuit liderii ucraineni să ţină cont de opinia publică, în prezent ostilă în mare parte aderării la Alianţa Nord-Atlantică. Soluţia pe care o propune Cernomîrdin este organizarea unui referendum pe această temă.

Ucraina a cerut recent, în mod oficial, să fie primită în alianţa nord-atlantică, în aprilie.

Liderul de la Kiev, Viktor Iuşcenko, le-a cerut statelor membre NATO să analizeze posibilitatea aderării în cadrul summitului de la Bucureşti.

Conform unei scrisori în acest sens, semnate de preşedintele Viktor Iuşcenko, premierul Iulia Timoşenko şi preşedintele Parlamentului, Arseni Iaţeniuk, eventuala aderare a Ucrainei la NATO va fi precedată de un referendum naţional.

Antena 3.ro

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close