Antena 3 CNN Externe Russia Today, platforma media finanțată de Kremlin, anunță un bombardament în zona în care filma o echipă a sa

Russia Today, platforma media finanțată de Kremlin, anunță un bombardament în zona în care filma o echipă a sa

O zonă în care se aflau corespondentul și echipa canalului RT (Russia Today) în limba arabă a fost vizată, sâmbătă, de tiruri de artilerie, anunță această companie media finanțată de statul rus.

Russia Today, platforma media finanțată de Kremlin, anunță un bombardament în zona în care filma o echipă a sa
Sursa foto: RT.com
de Adrian Iclozan    |    19 Feb 2022   •   15:15

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Russia Today, incidentul s-a produs în regiunea autoproclamatei republici separatiste Donețk, în sud-estul Ucrainei, și nu s-a soldat cu răniți.

"Corespondentul nostru spune că incidentul a avut loc în orașul Zaițevo, situat lângă linia de contat a celor două părți în conflict", menționează RT în limba arabă.

Maya Manna, redactorul-șef al acestui canal, a precizat că reporterul Maxim Al-Touri, cameramanul și asistentul acestuia sunt nevătămați și părăsesc “urgent” zona periculoasă.

SUA și alte state NATO au avertizat insistent că Rusia va încerca să fabrice un pretext pentru a lua apoi în mod formal o decizie politică și militară de invazie în Ucraina.

Astfel de incidente, pentru care, de regulă, ajung să se acuze reciproc separatiștii și forțele Kievului, s-au înmulțit în ultimele zile: joi, o grădiniță a fost bombardată la Stanița-Luganska, vineri au avut loc mai multe explozii în Donețk și Lugansk iar sâmbătă dimineață presa rusă a semnalat că un proiectil ar fi căzut în Rostov.
 

×
Subiecte în articol: russia today donetk
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close