Antena 3 Externe S-a dat startul campaniei prezidenţiale din Rusia

S-a dat startul campaniei prezidenţiale din Rusia

02 Feb 2008   •   12:55
S-a dat startul campaniei prezidenţiale din Rusia

După eliminarea liberalului Mihail Kasianov, patru candidaţi pentru alegerile prezidenţiale au rămas în cursă: vicepremierul Dmitri Medvedev, sprijinit de preşedintele Vladimir Putin, ultranaţionalistul Vladimir Jirinovski, comunistul Ghenadi Ziuganov şi democratul Andrei Bogdanov. Campania electorală, care începe sâmbătă în Rusia, îl va avea în centru pe favoritul actualului preşedinte, vicepremierul Dmitri Medvedev. Acesta are 42 de ani şi este de multă vreme un aliat al lui Putin şi preşedinte al companiei de stat Gazprom.

În ultima vreme, el apare adesea la televizor şi în turnee electorale alături de Vladimir Putin, care ar putea deveni premier, dacă Medvedev câştigă alegerile. Un alt candidat important este liderul Partidului Comunist, Ghenadi Ziuganov. Acesta a mai candidat la alegerile prezidenţiale din 1996 şi 2000, ultima oară fiind învins de Vladimir Putin. Ultranaţionalistul Vladimir Jirinovski şi democratul mason, Andrei Bogdanov nu sunt creditaţi cu prea multe şanse de câştig.

În schimb, cel care ar fi putut fi o ameninţare pentru Medvedev, fostul premier liberal, Mihail Kasianov, a fost eliminat de pe liste de Comisia Electorală. Kasianov acuză puterea de amestec şi îndeamnă acum la boicotarea alegerilor. Şi Biroul OSCE este nemulţumit de situaţia de la Moscova şi a avertizat vineri că nu-şi va trimite observatori la alegerile din 2 martie, din cauza condiţiilor impuse de autorităţi.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close