Antena 3 CNN Externe S-a deschis Salonul aeronautic de la Farnborough, în apropiere de Londra

S-a deschis Salonul aeronautic de la Farnborough, în apropiere de Londra

S-a deschis Salonul aeronautic de la Farnborough, în apropiere de Londra
15 Iul 2008   •   10:09

Salonul aeronautic de la Farnborough, de lângă Londra, şi-a deschis porţile pentru vizitatori. Prima zi a fost marcată de anunţarea de noi comenzi de către Boeing şi Airbus. ''Farnborough air show'', cel mai mare salon aeronautic din lume, are loc de două ori de an şi alternează cu cel de la Bourget, din apropiere de Paris.

Peste 1.500 de expozanţi şi 140.000 de profesionişti din 39 de ţări sunt aşteptaţi, până vineri, la cel mai mare salon aeronautic din lume, deschis la Farnborough, în Marea Britanie. Avionul de luptă Lockheed Martin Corp's F-22, cunoscut pe numele "Raptor" a fost vedeta salonului. F-22 este cel mai mare avion cu reacţie folosit de Statelor Unite în război. Este în primul rând genul de "luptător" superior.

Analiştii din domeniu estimează că în acest an, la Farnborough Air Show valoarea tranzacţiilor va fi mai redusă, comparativ cu anii precedenţi, din cauza crizei financiare provocate de preţul record al petrolului şi numărul redus de călători. Totuşi, încă din prima zi, compania aeriana Etihad Airways din Abu Dhabi a anunţat că va cumpăra 55 de aeronave europene Airbus, comandă estimată la 11 miliarde de dolari.

Sursă foto: www.wired.com

Antena3

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close