Antena 3 CNN Externe S-a descoperit medicamentul prin care poţi slăbi fără a renunţa la mâncare

S-a descoperit medicamentul prin care poţi slăbi fără a renunţa la mâncare

S-a descoperit medicamentul prin care poţi slăbi fără a renunţa la mâncare
30 Apr 2008   •   14:23

Cercetătorii din Australia susţin că au descoperit un medicament care poate ajuta oamenii să scadă în greutate fără a fi nevoie să se abţină de la mâncare. Medicamentul se bazează pe manipularea celulelor grase şi pe grăbirea proceselor metabolice.

Cercetătorii au descoperit că atunci când au eliminat o enzimă, ACE, şoarecii de laborator au putut mânca aceleaşi cantităţi de mâncare ca ceilalţi cobai, dar au ars mai multe calorii, luând astfel mai puţin în greutate. Animalele fără enzima respectivă erau în general cu 20% mai slabe decât celelalte şi aveau între 50-60% mai puţină grasime corporală, a arătat coordonatorul cercetării, Michael Matthai.

Mai mult, cobaii cărora li s-a administrat tratamentul au prezentat un risc mai scăzut de a face diabet, pentru că au asimilat zahărul mai repede şi mai eficient decât ceilalţi.

Această cercetare poate duce la dezvoltarea unui medicament care să controleze greutatea corporală, sunt de părere oamenii de ştiinţă. Pe piaţă există deja medicamente care folosesc această enzimă, însă ele sunt destinate controlului tensiunii arteriale. Cu alte cuvinte, siguranţa si tolerabilitatea lor au fost deja dovedite, însă este nevoie să se găsească dozajul corect pentru a asigura efectul asupra greutăţii corporale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close