Antena 3 CNN Externe Sabrina Preda, în direct din vama Orlovka, la CNN International: ”Oamenii ne spun că sunt disperaţi, sunt speriaţi”

Sabrina Preda, în direct din vama Orlovka, la CNN International: ”Oamenii ne spun că sunt disperaţi, sunt speriaţi”

Sabrina Preda, a fost în direct la CNN Internațional în această dimineaţă, cu date actualizate despre refugiaţii care ajung în România. Partenerii noştri au vrut să afle cum se vede situaţia din teren.

Sabrina Preda, în direct din vama Orlovka, la CNN International: ”Oamenii ne spun că sunt disperaţi, sunt speriaţi”
Sursa foto: CNN
de Andreea Ştefan    |    02 Mar 2022   •   14:39

 Atât Sabrina Preda cât şi Sergiu Cora au fost la frontiera dintre Ucraina şi România, din sud-estul ţării, pe unde mii de refugiaţi au intrat în ţară.

”Este foarte greu să explici în cuvinte situaţia de aici, de la graniţă. Puteţi vedea în imagini că sunt atât de mulţi oameni care încearcă să ajungă într-un loc sigur. Ne spun că sunt disperaţi, sunt speriaţi şi cred că cea mai potrivită descriere este că sunt în stare de şoc.

Puteţi vedea că sunt atât de multe maşini, camionete, care aşteaptă să treacă cu feribotul în România. Avem aici o ambulanţă pentru oricine are nevoie de ajutor şi, de asemenea, corturi pentru cei care au nevoie de un control medical.

Puteţi vedea coada din acest moment, care are 10 kilometri şi oamenii aşteaptă aici chiar şi 24 de ore ca să intre în ţară.

Am şi ultimele informaţii despre numărul refugiaţilor care au intrat în România. Vorbim acum despre mai mult de 100.000 de refugiaţi care au intrat în România, pe la toate punctele de trecere şi mai mult de jumătate dintre ei au plecat deja în alte ţări. În jur de 50.000 sunt încă în România.

(...) Autorităţile din România au făcut tot ce au putut ca să-i primească pe toţi aceşti refugiaţi şi să-i facă să se simtă ca acasă. Le oferă asistenţă medicală, le oferă şi cazare şi mâncare caldă tuturor celor care au nevoie.

Dar toată lumea, nu numai autorităţile, oamenii obişnuiţi îşi deschid casele pentru aceşti refugiaţi, oamenii de afaceri care îşi pun la dispoziţie hotelurile gratuit pentru aceşti refugiaţi.

Sunt convinsă că toţi aceşti oameni, şi vedeţi în imagini, au un singur gând în acest moment, pentru că nu şi-au părăsit doar casele în Ucraina, şi-au lăsat vieţile în Ucraina. Dar mai mult decât atât, familiile, taţii, unchii şi fraţii. Şi într-o zi speră să se reunească într-o Ucraină fără război, într-o Ucraină sigură”, a spus Sabrina Preda în direct la pentru CNN International.

×
Subiecte în articol: sabrina preda vama Orlovka
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close