Antena 3 CNN Externe Salvaţi Copiii: Minorii din lumea a treia, abuzaţi de membrii forţelor de menţinere a păcii (VIDEO)

Salvaţi Copiii: Minorii din lumea a treia, abuzaţi de membrii forţelor de menţinere a păcii (VIDEO)

Salvaţi Copiii: Minorii din lumea a treia, abuzaţi de membrii forţelor de menţinere a păcii <font color=red>(VIDEO)</font>
27 Mai 2008   •   17:11

Sute de copii din fostele zone de conflict sunt abuzaţi sexual de către membri ai misiunilor umanitare şi de menţinere a păcii trimişi în aceste regiuni tocmai pentru a-i ajuta. Concluzia aparţie unui studiu întocmit de organizaţia internaţională Salvaţi Copiii.

Organizaţia nonguvernamentală a efectuat un studiu în ţări precum Coasta de Fildeş, Sudan sau Haiti şi a ajuns la concluzia că există sute de abuzuri asupra copiilor din aceste ţări care nu sunt nici măcar raportate. Motivul este că acestora le este frică să se plângă de teamă că agresorul s-ar putea întoarce. Cazurile sunt extrem de numeroase, arată specialiştii în raportul ?No one to turn to?, publicat marţi, şi citat de CNN.

?Este greu de imaginat un abuz de putere şi de autoritate mei grotesc şi o mai mare încălcare a drepturilor copilului.? a declarat Jasmine Whitebread, preşedinta executivă a Salvaţi Copiii din Marea Britanie.

O fată de 13 ani a povestit jurnaliştilor britanici că a fost violată de 10 militari din cadrul trupelor ONU de menţinere a păcii în apropiere de locuinţa ei de pe Coasta de Fildeş. Însă, toţi au scăpat nepedepsiţi. Potrivit raportului, victimele abuzurilor sexuale sunt în aceeaşi măsură şi băieţii şi fetele. Cea mai mare problemă este faptul că aceştia se tem să denunţe agresori, de teamă că agenţiile umanitare şi-ar putea înceta activitatea în zonă.

Salvaţi Copiii a propus crearea unui organism mondial care să controleze activităţile acestor agenţi sociali şi să înlesnească denunţarea lor de către victime. Şi alte organizaţii sociale din toată lumea şi-au manifestat susţinerea faţă de acest proiect.



Antena3.ro

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close