Antena 3 CNN Externe San Francisco. Un tigru a omorît un om după ce a evadat de la zoo

San Francisco. Un tigru a omorît un om după ce a evadat de la zoo

San Francisco. Un tigru a omorît un om după ce a evadat de la zoo
27 Dec 2007   •   13:55

Un tigru a rănit grav trei vizitatori, dintre care unul mortal, după ce a scăpat din grădina zoologică din San Francisco. Poliţia a avertizat că tigrul ar fi putut fi eliberat intenţionat de o mână criminală. Pentru a putea ajunge în zona publică, femela de 158 de kg ar fi trebuit să sară un şanţ de aproape 6 metri şi să escaladeze un zid de 7 metri. "Tigrul nu ar fi trebuit să poată evada. Acesta va fi primul lucru pe care îl vom investiga", a declarat Robert Jenkins, unul dintre oficialii de la grădina zoologică. Tigroaica Tatiana a atacat de Crăciun, la căderea serii, când mai erau doar 20 de vizitatori.

După ce a trecut de gard, a atacat mortal un tânăr de 20 de ani, căruia i-a sfâşiat gâtul şi pieptul. După ce a parcurs 300 de metri, tigrul în vârstă de patru ani a năvălit într-o cafenea unde a mai rănit doi tineri de 19 şi 23 de ani. Poliţia a găsit tigrul lângă una dintre victime care era însângerată. "La vederea poliţiei, tigrul s-a urcat pe victimă şi a reînceput să o atace. Poliţiştii au fost nevoiţi să împuşte mortal animalul", a declarat sergentul Steve Mannina.

Ofiţerii au descoperit victima în întuneric, după moartea tigrului. Celelalte două victime ale animalului sunt internate la un spital în stare gravă dar stabilă, cu muşcături, zgârieturi şi tăieturi pe mâini, cap şi gât. Directorul grădinii zoologice nnu ştie cum a reuşit tigrul să evadeze. "Nu exista nici o posibilitate ca tigrul să iasă pe uşă", a declarat domnul Jenkins.

Cu un an în urmă, aceeaşi tigroaică i-a sfâşiat braţul îngrijitoarei sale, Lori Komejan, în faţa vizitatorilor îngroziţi. Tigroaica Tatiana a fost adusă din Denver la grădina zoologică din San Francisco, în speranţa că se va împerechea cu un mascul. Tigrii siberieni sunt printre speciile pe cale de dispariţie. În întreaga lume mai există doar 600 de exemplare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close