Antena 3 CNN Externe Sânge românesc pentru spitalele din Roma

Sânge românesc pentru spitalele din Roma

Sânge românesc pentru spitalele din Roma
10 Dec 2007   •   09:18

Campania de donare de sânge "românesc" pentru spitalele din capitala italiană a început duminică, la Roma, în apropierea Colosseumului, unde s-au reunit imigranţi români din Italia. Campania urmează să se desfăşoare pe parcursul mai multor zile, în centrul Romei, sub Arcul lui Constantin, sângele donat fiind recoltat cu ajutorul a două unităţi mobile de hematologie. Această iniţiativă de solidaritate, simţ civic şi toleraţă a fost lansată de mai multe asociaţii ale românilor din Italia, în colaborare cu Ambasada României, autorităţile regiunii Lazio, Primăria din Roma şi Asociaţia italiană a Donatorilor Voluntari de Sânge (AVIS).

"Este o manifestaţie importantă atât din punct de vedere social, cât şi din punctul de vedere strict sanitar. Sângele recoltat reprezintă un pas în plus spre autosuficienţa regională, pe care sperăm să o atingem în 2008", a declarat responsabilul regional pentru Sănătate, Augusto Battaglia.

"În ceea ce priveşte valoarea socială a evenimentului, trebuie subliniat faptul că din comunitatea românească din Lazio fac parte multe persoane care munesc din greu şi cinstit şi contribuie la dezvoltarea economiei noastre", a adăugat el.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close