Antena 3 CNN Externe Sarah Palin: "Dinozaurii şi oamenii au trăit în acelaşi timp pe Terra, acum 6.000 de ani"

Sarah Palin: "Dinozaurii şi oamenii au trăit în acelaşi timp pe Terra, acum 6.000 de ani"

Sarah Palin: "Dinozaurii şi oamenii au trăit în acelaşi timp pe Terra, acum 6.000 de ani"
30 Sep 2008   •   15:54

Din momentul în care a fost nominalizată de John McCain pentru a deveni vicepreşedintele Statelor Unite al Americii, Sarah Palin a fost implicată în numeroase incidente stânjenitoare. Ultima a fost dezvăluită publicului de către Philip Munger, profesor de muzică dintr-un liceu din Wasilla. Acesta a povestit că, în timpul unei conversaţii pe care a avut-o cu Palin în 1997, aceasta era convinsă că "dinozaurii şi oamenii au trăit în acelaşi timp pe Terra, acum 6.000 de ani".
Declaraţia lui Palin a fost făcută publică de jurnaliştii de la "Los Angeles Times" care l-au intervievat pe profesorul american. Acesta a întrebat-o pe Palin ce părere are despre fosilele preistorice care datează de milioane de ani. Răspunsul acesteia nu a întârziat să apară: "dinozaurii şi oamenii au trăit în acelaşi timp pe Terra, acum 6.000 de ani".
Teoriile ştiinţifice acceptate susţin că ultimii dinozauri ar fi dispărut de pe Pământ cu 65 de milioane de ani în urmă, iar primii oameni ar fi apărut în jurul datei de 200.000 î.Hr. Conform acestor teorii, declaraţia lui Palin a fost caracterizată de o imprecizie...de câteva zeci de milioane de ani.
Sarah Palin a fost acuzată şi în trecut că viziunea ei despre Geneza Pământului s-ar apropia de un curent de gândire radical prezent în anumite cercuri evanghelice. Potrivit acestui curent de gândire, Terra a fost creată în şapte zile de Dumnezeu, acum aproximativ 6.000 de ani, evoluţia speciilor este o invenţie a lui Darwin, iar oamenii ar fi fost contemporani cu dinozaurii.
Republicanii nu au făcut nici o declaraţie referitoare la comentariul lui Sarah Palin.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sarah Palin
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close