Antena 3 CNN Externe Sarkozy, adăugat pe lista falsă a clienţilor Clearstream din sediul serviciilor de informaţii franceze

Sarkozy, adăugat pe lista falsă a clienţilor Clearstream din sediul serviciilor de informaţii franceze

Sarkozy, adăugat pe lista falsă a clienţilor Clearstream din sediul serviciilor de informaţii franceze
27 Noi 2008   •   10:16

În scandalul care a vizat decăderea politică a preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy, informaticianul franco-libanez Imad Lahoud (foto) face noi dezvăluiri: el afirmă că a adăugat cu propriile mâini numele actualului preşedinte francez pe lista falsă a clienţilor Clearstream, relatează AFP. Afacerea ilegală s-a derulat prin intermediul Băncii Clearstream din Luxemburg, de unde şi numele scandalului.
Sarkozy a figurat pe o listă de conturi deschise la banca luxemburgheză, în urma unor vânzări controversate de nave militare către Taiwan. Fostul premier Dominique de Villepin a ordonat atunci o anchetă secretă asupra preşedintelui Nicolas Sarkozy, în acel moment ministru de interne.
Imad Lahoud, inculpat pentru denunţ calomnios, fals şi uz de fals, afirmă că a adăugat numele lui Sarkozy chiar din biroul fostului şef al serviciilor de informaţii al poliţiei, Yves Bertrand. Lahoud a modificat de mai multe ori versiunile în cursul celor patru ani de instrumentare a dosarului, explicând că ultima oară când l-a văzut pe Bertrand a fost în biroul acestuia, pentru adăugarea numelui lui Sarkozy pe lista falsă. Yves Bertrand neagă că l-ar fi întâlnit vreodată pe Imad Lahoud.
Fostul premier francez, Dominique de Villepin, a fost inculpat anul trecut pentru complicitate calomnioasă în afacerea Clearstream. Procesul va avea loc în 2009.
Sursa foto: lefigaro.fr.
Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close