Antena 3 CNN Externe Sarkozy, adeptul declarat al ?laicismului pozitiv?, l-a primit pe Papa Benedict al XVI-lea

Sarkozy, adeptul declarat al ?laicismului pozitiv?, l-a primit pe Papa Benedict al XVI-lea

Sarkozy, adeptul declarat al ?laicismului pozitiv?,  l-a primit pe Papa Benedict al XVI-lea
12 Sep 2008   •   09:32

Nicholas Sarkozy, primul preşedinte divorţat care a fost primit de un Papă, declara, în trecut, că vrea să modernizeze ideea de laicism, dezvoltând un curent de ?laicism pozitiv? prin care să fie recunoscută contribuţia religiei la istoria, cultura şi societatea franceză . În acest context, se desfăşoară, în prezent, vizita Suveranului Pontif în Franţa, care a fost întâmpinat de preşedintele francez şi de soţia sa, Carla Bruni.

Venirea Papei a fost pregătită temeinic, până în cel mai mic detaliu. Cea mai mare importanţă a avut-o securitatea. Un elicopter survolează în permanenţă zona în care se află Papa Benedict al XVI-lea, numeroase ambarcaţiuni patrulează pe Sena, iar un număr impresionant de poliţişti şi câini de pază au fost mobilizaţi pentru acestă vizită.

Vizita Papei a început la Paris şi va continua la Lourdes. Francezii aşteaptă cu interes intervenţiile Suveranului Pontif referitoare la noţiunea de ?laicism pozitiv? a lui Sarkozy. Este foarte probabil ca Benedict al XVI-lea să comenteze declaraţiile lui Sarkozy despre laicism. Tăcerea suveranului ar fi surprinzătoare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close