Antena 3 CNN Externe Sarkozy: Africa ar trebui să aibă un loc permanent în Consiliul de Securitate al ONU

Sarkozy: Africa ar trebui să aibă un loc permanent în Consiliul de Securitate al ONU

 Sarkozy: Africa ar trebui să aibă un loc permanent în Consiliul de Securitate al ONU
Sursa foto: nicolas sarkozy
01 Iun 2010   •   08:33

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy aprecia că Africa ar trebui să aibă un loc permanent în Consiliul de Securitate al ONU.
În cadrul ceremoniei de deschidere a celui de-al 25-lea summit Africa-Franţa, la Nice, Sarkozy a evocat rolul critic al Africii în lume.
Acesta aprecia că nu mai este important să se abordeze chestiunile importante din lume fără prezenţa Africii. El considera că dacă Africa ar eşua, ar avea repercusiuni largi şi ar fi dramatic pentru Europa, în special.
Oficialul sublinia că este imposibil să manageriezi secolul 21 cu instrumentele secolului 20. Liderul de la Paris considera că Africa trebuie să aibă un loc permanent în Consiliul de Securitate al ONU şi el va face presiuni pentru aceasta când Franţa va conduce G8 şi G20, anul viitor.
Schimbarea climatică, pacea şi securitatea din Africa se mai află pe agenda summitului de la Nice. Copreşedintele summitului, liderul egiptean Hosni Mubarak a subliniat importanţa dezvoltării Africii.
Mubarak consideră că ţările africane trebuie să pună accent pe producţia agricolă şi managerierea resurselor de apă.
Summitul din Franţa se va concentra în special pe chestiuni economice, anume creşterea prezenţei economice a Africii în lume, şi interesele franceze pe continent.
Premierul kenyan Raila Odinga mai sublinia şi nevoia de a avorda corupţia din Africa, deşi cel mai bine subiectul ar fi abordat la un summit între statele africane.
Şefi de state şi guvern din 40 de state africane se află la Nice pentru summit.
Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close