Antena 3 CNN Externe Sarkozy: E timpul ?să ţinem în frâu? piaţa liberă

Sarkozy: E timpul ?să ţinem în frâu? piaţa liberă

Sarkozy: E timpul ?să ţinem în frâu? piaţa liberă
Sursa foto: nicolas sarkozy
28 Ian 2010   •   11:41

Preşedintele francez a cerut mediului de afaceri şi elitei politice de la Forumul de la Davos să se pregătească pentru reglementări mai dure. Nicolas Sarkozy a vorbit şi despre introducerea a noi reguli de contabilitate şi limite ale plăţilor către conducere.
Acesta specifica faptul că riscurile sunt prea mari "dacă nu schimbăm reglementarea sistemului nostru bancar şi regulile de contabilitate."
El şi-a extins criticile către ceea ce consideră comerţ liber nesăbuit, profituri fără crearea de locuri de muncă şi manipularea valutei.

"Finanţele, comerţul liber competiţia sunt doar mijloace, nu scopuri. Din momentul în care am acceptat ideea că piaţa are mereu dreptate şi că nici un alt factor de opoziţie nu mai trebuie luat în seamă, globalizarea a scăpat de sub control."
Discursul liderului francez a contrastat cu tonul de deschidere al conferinţei de cinci zile de la Davos, unde liderii de afaceri au avertizat că un aflux de noi regulamente vor sugruma redresarea economiei globale.
"Semnele redresării ce par că vestesc sfârşitul recesiunii globale nu ne vor încuraraja să fim mai puţin îndrăzneţi. Dimpotrivă?, a subliniat Sarkozy, care a cerut o conducere mai bună, protecţie a muncitorilor, reducerea datoriei publice şi reguli contra evaziunii fiscale.

El a cerut ca pachetele de stimulare să fie retrase treptat pentru a nu alarma pieţele.Dar a aruncat mănuşa spre directori şi preşedinţia, arătând că profiturile excesive şi pachetele salariale "nu vor mai fi tolerate", când nu au legătură cu crearea de avuţie şi locuri de muncă.

Comerţul liber, a adăugat acesta, "a slăbit democraţia " deoarece a fost prioritar deasupra a orice altceva.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close