Antena 3 CNN Externe Sarkozy este în favoarea interzicerii voalului islamic

Sarkozy este în favoarea interzicerii voalului islamic

Sarkozy este în favoarea interzicerii voalului islamic
Sursa foto: burqa
14 Ian 2010   •   08:40

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat că este în favoarea votului parlamentar pentru posibila interzicere a voalului islamic în Franţa, ce va fi urmat de paşi legali după alegerile regionale din 2010.
Sarkozy a mai declarat că va aştepta concluziile comisiei parlamentare franceze privind interzicerea voalului islamic, burqa sau niqab, în locurile publice.


"Ar trebuie să căutăm o soluţie ce ne permite cel mai mare sprijin posibil," arăta Sarkozy după ce a declarat că voalul complet "nu este binevenit în Franţa."

"La aceasta lucrează comisia de câteva luni. Ca preşedinte al republicii, cred că este înţelept să aştept fructul acestor consultări înainte de a decide definitiv," a spus acesta parlamentarilor.

Doar câteva sute de femei din Franţa se crede că poartă voaluri complete, dar posibilitatea unei interdicţii a generat dezbateri aprinse.

Seful comisiei parlamentare declara că următorul pas este o lege care să impună interdicţia, dar mulţi activişti şi parlamentari s-au arătat sceptici în legătură cu perspectiva ca poliţia să forţeze femeile să îşi ridice vălul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close