Antena 3 CNN Externe Sarkozy, în proces cu o firmă care comercializează tricouri satirice la adresa lui

Sarkozy, în proces cu o firmă care comercializează tricouri satirice la adresa lui

Sarkozy, în proces cu o firmă care comercializează tricouri satirice la adresa lui
26 Mai 2008   •   17:13

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy a dat în judecată, vineri, o firmă care comercializează tricouri satirice la adresa lui, pe motiv că i-ar fi pătat reputaţia, anunţă patronul companiei, Thierry Boeuf. Tricourile au inscripţionat numele lui Sarkozy, scris cu majuscule. În locul literei ?O?, e desenată o ţintă. Sub nume, stă scris ?toleranţă zero, 50 de puncte?, iar deasupra - sloganul Revoluţiei Franceze, ?Libertate, egalitate, fraternitate?, pătat de sânge.

Tot din cauza motto-urilor acide, companiei i s-au mai intentat procese de către firme de renume precum Heineken şi Lacoste. Patronul companiei spune că nu poate înţelege demersul preşedintelui, mai ales că ţara se confruntă şi aşa cu nenumărate probleme.

Avocaţii lui Boeuf declară că tricourile sunt amuzante şi îl acuză pe Sarkozy, la rândul lor, că încearcă să limiteze libertatea de opinie. Preşedintele a refuzat să facă vreun comentariu.



Acesta nu este primul proces în care Sarkozy se implică de dragul de a-şi salva reputaţia. La începutul anului, Sarkozy a dat în judecată un jurnalist. Acesta îl acuza pe preşedinte că i-ar fi scris fostei sale soţii, Cecilia, să se întoarcă la el, la scurt timp după căsătoria cu Carla Bruni. Preşedintele a renunţat la proces când jurnalistul i-a prezentat scuzele sale Primei Doamne.

Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close