Antena 3 CNN Externe Şase dintre răpitorii turiştilor din Egipt, ucişi de armata sudaneză

Şase dintre răpitorii turiştilor din Egipt, ucişi de armata sudaneză

Şase dintre răpitorii turiştilor din Egipt, ucişi de armata sudaneză
28 Sep 2008   •   19:14

Şase dintre cei care au participat la răpirea celor 11 turişti săptămâna trecută în Egipt au fost ucişi de armata sudaneză. Alţi doi dintre ei au fost arestaţi. Răpitorii au fost prinşi la graniţa ce desparte Sudanul de Ciad. Anunţul a fost făcut de Mahjoub Fadl Badri, consilier al preşedinţiei sudaneze. Se pare că în acest moment, grupul de turişti se află într-o ascunzătoare de pe teritoriul Ciadului.

Ministerul român al Afacerilor Externe nu confirmă însă informaţiile furnizate de armata sudaneză şi precizează că nu are de comunicat public noi informaţii despre cetăţeanul român care face parte din grupul de ostatici.

Cei 11 turişti, printre care se află şi o româncă, împreună cu opt însoţitori egipteni, au fost capturaţi în urmă cu nouă zile în zona deşertică din sud-estul Egiptului. Răpitorii, a căror naţionalitate este încă necunoscută, i-au transportat pe ostatici în Sudan pentru ca ulterior să îi transfere în Libia. Această informaţie a fost confirmată de un oficial egiptean, dar dezminţită de Libia.

Abia duminică dimineaţă, un oficial sudanez a anunţat că grupul de turişti a fost dus din nou din Libia în Sudan şi că intenţionează să se îndrepte spre graniţa cu Egiptului.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close