Antena 3 CNN Externe Scade preţul caselor. Piaţa imobiliară din Bulgaria, în cădere liberă

Scade preţul caselor. Piaţa imobiliară din Bulgaria, în cădere liberă

Scade preţul caselor. Piaţa imobiliară din Bulgaria, în cădere liberă
22 Iul 2008   •   14:02

Bulgarii au acum locuinţe "pe alese", prin urmare oferă preţuri din ce în ce mai mici pentru case, adică maxim 1.000 de euro pentru un metru pătrat construit. Totul se datorează unei creşteri cu peste 50 de procente al numărului de apartamente construite, anunţă agenţia de presă Standart News. Cu toate că în martie şi aprilie preţurile au crescut cu 17 procente din cauza ratei crescute a inflaţiei şi a creditelor scumpe, bulgarii s-au săturat de speculaţii, potrivit Standart News.

Clienţii renunţă frecvent la înţelegerile încheiate, declară membrii Adress, cea mai mare agenţie imobililară din ţara vecină. Ne aflăm într-un moment de răscruce şi ne aşteptăm ca preţurile să coboare vertiginos până la Crăciun, spun agenţii imobiliari bulgari citaţi de Standart News.

Unul dintre factorii care influenţează, se pare, şi piaţa imobiliară din Bulgaria este criza din acest domeniu înregistrată la nivel mondial, dar şi dezvoltarea economică puternică din diferitele regiuni ale ţării. Cel puţin asta a susţinut Katya Cenova, directorul executiv al "Adress real estate", în cadrul unei conferinţe de presă dedicată pieţei imobiliare din ţară.

Preţul mediu oferit pentru metrul pătrat construit a fost de 914 euro, în prima jumătate a anului. În Ruse, al doilea mare oraş din ţară, preţul mediu este de 713 euro pe metrul pătrat, iar în Yambol se oferă cel mai puţin, adică 402 euro. Numărul bulgarilor care investesc în imobiliare a scăzut dramatic în prezent.

Antena3.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close