Antena 3 CNN Externe Scandal în Italia. Declaraţiile de venit ale tuturor cetăţenilor au fost publicate pe Internet

Scandal în Italia. Declaraţiile de venit ale tuturor cetăţenilor au fost publicate pe Internet

Scandal în Italia. Declaraţiile de venit ale tuturor cetăţenilor au fost publicate pe Internet
03 Mai 2008   •   09:54

Scandal în Italia, după ce declaraţiile de venit ale tuturor cetăţenilor au fost publicate pe Internet, din dispoziţia ministrului Finanţelor din guvernul demisionar. Site-ul a fost repede blocat de mii de curioşi, care s-au grăbit să vadă cât câştigă politicienii, fotbaliştii, vedetele sau pur şi simplu vecinii lor. Ministrul de Finanţe afirmă că declaraţiile de venit au fost postate pe Internet în temeiul unei legi din 1972, care prevede că aceste informaţii sunt publice.

Fireşte, pe atunci datele erau mult mai greu de obţinut, în lipsa Internetului. De această dată, site-ul ministerului a fost blocat de asaltul cetăţenilor curioşi, iar după câteva ore paginile au fost eliminate chiar de minister, la cererea autorităţii pentru protecţia vieţii private.

Ziarele italiene au reuşit, totuşi, să descarce declaraţiile cele mai interesante pentru curioşi. "La Stampa" a alcătuit un top al marilor venituri de anul trecut: pe primul loc se află creatorul de modă Giorgio Armani cu 44 milioane de euro, pentru care a plătit un impozit de 19 milioane.

Premierul Silvio Berlusconi s-a mulţumit doar cu 28 de milioane iar sportivul cel mai bine plătit, atacantul Fiorentinei Christian Vieri, cu 22 de milioane. Experimentul ministerului de Finanţe a provocat vii dezbateri în rândul opiniei publice: mulţi italieni au denunţat încălcarea intimităţii, în timp ce alţii au fost de părere că de această măsură nu se pot teme decât contribuabilii care au ceva de ascuns.

Antena 3

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close