Antena 3 CNN Externe Scandalul traficului de copii. Jurnalişti britanici în România, pentru investigaţii

Scandalul traficului de copii. Jurnalişti britanici în România, pentru investigaţii

Scandalul traficului de copii. Jurnalişti britanici în România, pentru investigaţii
25 Ian 2008   •   12:14

Britanicii sunt şocaţi de amploarea pe care a luat-o traficul de copii din România în ţara lor. Presa britanică analizează în amănunt fenomenul, după ce poliţia de la Londra a eliberat joi dimineaţă 11 copii aduşi din România şi obligaţi să cerşească de o reţea de compatrioţi. Tabloidele britanice au trimis reporteri în România ca să investigheze traficul de copii.

Jurnaliştii britanici au ajuns în România şi au aflat că în fiecare an dispar zeci de copii. Unii dintre ei nu mai sunt găsiţi niciodată. Poliţiştii români spun că cel mai probabil, aceşti copii au fost răpiţi de traficanţi şi duşi peste hotare la cerşit. De când România a devenit membră a Uniunii Europene, peste 1.000 de copii au dispărut.

IMAGINI DE LA OPERAŢIUNILE DE SALVARE A COPIILOR OBLIGAŢI SĂ CERŞEASCĂ Sursa: Daily Mail

Jurnaliştii de la Daily Mail spun că traficanţii de copii sunt mai ales rromi care s-au mutat la Slough în 2007. Conform articolelor din tabloidele britanice ?The Sun? şi ?Daily Mail?, rromii se îmbogăţesc de pe urma copiilor pe care îi obligă să cerşească şi să fure.

Daily Mail îi prezintă pe rromii din Ţandărei drept traficanţi de copii

Copii de trei sau patru ani sunt aduşi în Marea Britanie şi forţaţi să fure şi să cerşească, au descoperit joi dimineaţă poliţiştii britanici. Aceştia au percheziţionat 17 case din Slough, o suburbie a Londrei.

Operaţiunea poliţiştilor a avut un mare impact în Marea Britanie. Presa de la Londra a avertizat că fenomenul traficului de copii din România în Marea Britanie a luat o prea mare amploare.

Antena 3

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close