Antena 3 CNN Externe Scenarii de război: Teheranul va lovi Tel Aviv-ul

Scenarii de război: Teheranul va lovi Tel Aviv-ul

Scenarii de război: Teheranul va lovi Tel Aviv-ul
08 Iul 2008   •   20:45

Regimul de la Teheran va lovi oraşul Tel Aviv şi navele americane staţionate în Golful Persic, în cazul în care va fi vizat de un atac din partea Statelor Unite. Avertismentul a fost lansat de un înalt oficial iranian, în contextul în care speculaţiile privind posibilitatea lansării unui atac asupra Iranului s-au înmulţit, în ultima perioadă, Israelul şi Statele Unite acuzând Iranul că încearcă să se doteze cu arme nucleare.

Potrivit unor articole apărute recent în presă, Israelul ar fi efectuat deja mai multe teste de simulare a unui astfel de atac. În acelaşi timp, Statele Unite au anunţat că vor o soluţionare diplomatică a dosarului iranian, dar nu au exclus posibilitatea recurgerii la forţă.

Preşedintele Mahmoud Ahmadinejad este însă sigur că posibilitatea unui atac al SUA asupra ţării sale este minimă. "Situaţia economică, politică şi militară nu îl va determina pe Bush să facă acest lucru, toată lumea ştie acest lucru", a declarat Ahmadinejad, citat de Reuters, la un summit islamic din capitala Malaysiei. "Poporul iranian este pregătit să îşi apere propria ţară", a adăugat el.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close