Antena 3 CNN Externe Scenariu anunţat la Moscova: Urmează unirea Kosovo cu Albania?

Scenariu anunţat la Moscova: Urmează unirea Kosovo cu Albania?

Scenariu anunţat la Moscova: Urmează unirea Kosovo cu Albania?
18 Feb 2008   •   17:35
Provincia Kosovo, care şi-a declarat independenţa duminică, ar putea, în cele din urmă, să facă parte din Albania, a declarat, luni, la Moscova, Stanimir Vukicevic, ambasadorul Serbiei în Rusia, citat de RIA Novosti. "Este foarte dificil să ne imaginăm existenţa a două provincii (separate) ale Albaniei cu o graniţă comună", a declarat Stanimir Vukicevic care a adăugat că acest lucru va conduce în cele din urmă la crearea unei "Albanii mari".

Şi tot în zona de influenţă a Rusiei se văd primele efecte ale "precedentul" Kosovo, Abhazia anunţă că intenţionează să îi ceară Rusiei recunoaşterea suveranităţii sale, a declarat luni Sergei Bagapsh, preşedintele republicii independente de facto din Georgia. Întrebat dacă Abhazia intenţionează să se adreseze Rusiei în privinţa independenţei sale, acum, când provincia Kosovo şi-a declarat independenţa, Serghei Bagapsh a răspuns jurnaliştilor: "Da, asta intenţionăm să facem."

Atât Abhazia cât şi Ossetia de Sud, o altă republică "ruptă", şi-au declarat independenţa de Georgia în timpul prăbuşirii Uniunii Sovietice din 1991. Conducerea actuală a Georgiei încearcă să-şi recapete influenţa în regiunile separatiste şi să capete ajutor internaţional pentru rezolvarea problemei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close