Antena 3 CNN Externe Scene dramatice în Honduras. Un avion cu 135 de pasageri a ratat aterizarea (VIDEO)

Scene dramatice în Honduras. Un avion cu 135 de pasageri a ratat aterizarea (VIDEO)

Scene dramatice în Honduras. Un avion cu 135 de pasageri a ratat aterizarea <font color=red>(VIDEO)</font>
31 Mai 2008   •   19:58

Un avion a ieşit de pe pista aeroportului din capitala Hondurasului şi a lovit mai multe maşini şi o clădire din apropiere. Cinci oameni au murit şi alţi 38 au fost răniţi. Tragedia a avut loc în timpul manevrei de aterizare, care a eşuat din cauza ploii torenţiale. La doar câteva minute de la accident, un cameraman a filmat momentul când pasagerii au coborât din avionul distrus. În stare de şoc, oamenii au ieşit în grabă, de teamă ca aeronava să nu ia foc. Unii au reuşit să-şi ia bagajele, alţii le-au abandonat, iar haosul a domnit preţ de mai multe zeci de minute.

Avionul cu 135 de pasageri urma să aterizeze pe aeroportului din Tegucigalpa, pe o ploaie torenţială. Alfredo Schildknecht, preşedintele companiei aeriene, a declarat că ?pilotul a aterizat la o a doua tentativă şi, aparent, condiţiile de frânare nu erau optime, iar pista era plină de apă. Avionul a derapat la capătul pistei.? Aeronava a patinat câteva sute de metri, a lovit câteva maşini şi s-a izbit violent de o clădire, încât, practic, s-a rupt în trei părţi. Anchetatorii i-au învinuit pe oficialii aeroportului pentru condiţiile de pe pistă.

Manevra de aterizare pe aeroportul din Tegucigalpa e foarte complicată şi când vremea e favorabilă. Avionul trebuie să execute un viraj larg, înainte de a coborî pe pista foarte mică. Pe timp ploios, aterizarea e un coşmar.

Observator

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close