Antena 3 CNN Externe Schwarzenegger vrea să legalizeze marijuana în California (VIDEO)

Schwarzenegger vrea să legalizeze marijuana în California (VIDEO)

Schwarzenegger vrea să legalizeze marijuana în California (VIDEO)
Sursa foto: Schwarzenegger
07 Mai 2009   •   10:16

Guvernatorul statului California, Arnold Schwarzenegger, susţine începerea unor discuţii pe tema legalizării şi impozitării marijuanei. ?Terminatorul? a declarat că legalizarea drogului ar aduce venituri în valoare de 1,4 miliarde de dolari la bugetul de stat.

"Consider că este momentul pentru o dezbatere pe această temă. Trebuie să studiem în amănunt situaţia din ţările care au legalizat deja marijuana şi alte droguri pentru a vedea dacă sunt mulţumite de decizia pe care au luat-o", a spus Schwarzenegger.

Mai mult, fostul actor a recunoscut că a fumat marijuana în tinereţe. El a spus că decizia de a legaliza acest drog nu trebuie luată numai pe baza considerentelor financiare.

Potrivit unui sondaj realizat în statul California, 56% dintre locuitorii statului susţin ideea legalizării marujuanei şi impozitarea acestui drog.

Autorităţile au realizat deja un proiect de lege potrivit căruia vânzarea de marijuana ar fi permisă către adulţi. Astfel, persoanele sub 21 de ani nu ar avea voie să achiziţioneze sau să consume acest drog.



În anul 1996, autorităţile din California au aprobat folosirea marijuanei în scopuri medicale.

Preşedintele Barack Obama a declarat recent că nu susţine legalizarea acestui drog la nivel federal. Obama a declarat în trecut că şi el a consumat marijuana în tinereţe.





Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Arnold Schwarzenegger
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close