Antena 3 Externe Scotland Yard: Bhutto a murit după explozie, în urma loviturii la cap

Scotland Yard: Bhutto a murit după explozie, în urma loviturii la cap

08 Feb 2008   •   10:45
Scotland Yard: Bhutto a murit după explozie, în urma loviturii la cap
Benazir Bhutto a murit din cauza loviturii suferite la cap în urma exploziei produse în apropierea vehiculului său, şi nu din cauza unor răni de glonţ. Aceasta este concluzia raportului întocmit de Scotland Yard, care a anchetat moartea fostului premier pakistanez. Documentul, dat publicităţii vineri, menţionează că o persoană înarmată, surprinsă în fotografiile de la locul atacului, este cea care a declanşat explozia.

Concluziile susţin explicaţiile oferite de Guvernul pakistanez în cazul morţii fostului premier, la 27 decembrie. Nu se ştie deocamdată cum au ajuns la aceste concluzii anchetatorii Scotland Yard, în lipsa rezultatelor autopsiei. Mai mult, alte potenţiale probe au fost distruse imediat după atentat, de serviciile de salubrizare.

Partidul Poporului Pakistanez, al lui Benazir Bhutto, a respins vineri concluziile Scotland Yard. "Partidul este încă pe cale de a lua la cunoştinţă raportul Scotland Yard, dar este dificil să fim de acord cu concluziile sale privind cauzele morţii", a declarat o purtătoare de cuvânt, Sherry Rehman. "Noi credem că ea a fost ucisă de gloanţe trase de un asasin", a adăugat aceasta.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close